Wijnen

Er werden 1356 wijnen gevonden die aan uw zoekopdracht voldoen.

Wiscoutre Entre-Deux-Monts

Wiscoutre Entre-Deux-Monts

België › Heuvelland

mousserend / 2010
75 CL
€ 20,20 per fles


Wolfberger Muscat Signature

Frankrijk › Alsace

wit / 2013
75 CL
€ 9,90 per fles


Druivenrassen

Muscat

Ximénez-Spínola fermentacion lenta

Spanje › Jerez

wit / 2015
75 CL
€ 36,00 per fles


Druivenrassen

Pedro Ximénez

Yalumba 50 Year old Tawny Museum Muscat

Yalumba 50 Year old Tawny Museum Muscat

Australië › South Australia › Barossa Valley

Yalumba is het oudste familie-wijnbedrijf in Australië en produceert sinds 1849 wijnen.

Dit historische Australische perceel werd aangelegd vlak na WOII. Museum fortified.

96 punten Robert Parker.

dessert
37,5 CL
€ 37,30 per fles


Druivenrassen

Dolcetto, Grenache, Mourvèdre, Syrah

Omschrijving en details

Prachtige dieprode kleur heeft zeer uitgesproken tonen van lagering op hout, caramel en kruiden. Erg rijk in smaak. In de nadronk herkennen we honing, toffees en caramel. Gelagerd op verschillende soorten eiken. Te serveren bij oude kazen of bij noten- en vijgentaartjes.

Yalumba Antique Muscat

Yalumba Antique Muscat

Australië › Victoria › Rutherglenn

Met name de noordelijke wijngaarden van Victoria en in het bijzonder Rutherglenn staan bekend om hun hoge kwaliteit Muscat.

De druiven worden laat in het seizoen handmatig geoogst. De wijn wordt traditioneel gemaakt op dezelfde manier als Port. De gisting wordt gestopt door toevoeging van pure alcohol.

98 punten Wine Spectator

dessert
37,5 CL
€ 20,90 per fles


Druivenrassen

Muscat

Omschrijving en details

Luxueuse dessertwijn met diep tawnyrode kleur. In het bouquet herkent men bloemetjes, walnoten, koffie en complex fruit. Subtiel, mooi geïntegreerd hout en rijke kruidige smaak. Lange, zachte afdronk met een hint van sinaasappelschil. Lagering op Franse eiken vaten gedurende 7 jaar. Lekker bij desserts met chocolade en bij appeltaarten.

Yalumba FSW Botrytis Viognier

Australië › South Australia › Wrattonbully

dessert / 2014
37,5 CL
€ 22,90 per fles


Druivenrassen

Viognier

Yalumba Organic Viognier

Yalumba Organic Viognier

Australië › South Australia

Biologische wijn. De wijngaard is eigendom van de familie Barich. Zij produceren al 10 jaar biologische wijnen (internationaal gecertificeerd).

Yalumba kenmerkt zich als een familiebedrijf met een moderne visie dat haar verantwoordelijkheid voor de natuurlijke omgeving serieus neemt.

wit / 2009
75 CL
€ 15,10 per fles


Druivenrassen

Viognier

Omschrijving en details

In 2007 mocht Yalumba als eerste wijnbedrijf in de wereld de Climate Protection Award in ontvangst nemen. Wine Enthusiast Magazine heeft Yalumba, 'Australia's oldest family owned winery', afgelopen jaar geëerd met de 'New World Winery of the Year' award als onderdeel van de Wine Star Awards 2009.

Bleekgele kleur met groene reflecties. Aroma's van witte bloemetjes o.a. kamperfoelie en abrikoos. De rijke smaak kenmerkt zich door citrus, abrikoos en nectarines. Zijdeachtige rijke wijn met frisse afdronk. De wijnen worden modern gemaakt met het grootste respect voor de natuur.

Aanbevolen bij visgerechten en met name schaal- en schelpdieren als garnalen en kreeft. Ook lekker bij milde Aziatische gerechten.

Yalumba Patchwork Shiraz

Yalumba Patchwork Shiraz

Australië › South Australia › Barossa

Traditionele, Barossa-style Shiraz. Patchwork is een wijn waarin alle unieke eigenschappen van de Barossa te vinden zijn. Geschiedenis, ambacht, geografie en het klimaat komen samen in deze Shiraz. Onmiskenbaar een wijn uit Barossa!

De druiven van de Patchwork Shiraz zijn afkomstig uit de gehele Barossa Valley. De wijngaarden bestaan uit verschillende wijnstokken, variërend van jonge (ca. 10-12 jaar) tot oude wijnstokken (ouder dan 35 jaar).

rood / 2014
75 CL
€ 16,50 per fles


Druivenrassen

Shiraz

Omschrijving en details

Het fermentatieproces duurt 8 tot 12 dagen. De inlandse 'wilde' gisten die aanwezig zijn op de druivenschillen starten de fermentatie. Vervolgens worden de gisten voor de wijnproductie toegevoegd. De meerderheid gaat dan naar het vat, dit resulteert in een wijn met een prachtige diepe kleur, rijkdom en complexiteit.

De wijn opent met weelderige en sappige donkere kersen, drop, kruiden en wilde bloemen. Fluweelachtige textuur, moerbeien en pruimen komen tevoorschijn met wat zuren die het fruit omhoog halen. Mooie mineraliteit en een heerlijke afdronk.

De verschillende groeiomstandigheden van de druiven worden beïnvloed door de manier waarop de wijnstokken zijn aangeplant. Er zijn wijnstokken in rijen van noord naar zuid of van oost naar west geplant, aan de voet (gekoeld door een bries) of op de vlakke bodem van de vallei. In rood-bruine aarde en in zanderige leem-, of donkere kleigronden. Al deze variaties dragen bij aan de diversiteit van de Barossa Shiraz, met als resultaat deze "Barossa Patchwork".

Yalumba The Guardian Shiraz-Viognier

Australië › South Australia › Eden Valley

rood / 2010
75 CL
€ 16,50 per fles


Druivenrassen

Syrah, Viognier

Yalumba The Menzies Cabernet sauvignon

Yalumba The Menzies Cabernet sauvignon

Australië › South Australia › Coonawarra

De Cabernet sauvignon druiven die zijn gebruikt voor The Menzies komen van Yalumba’s Coonawarra wijngaard, gelegen in het hart van de legendarische Terra rossa strip. Dit gebied staat bekend om haar top Cabernet sauvignon wijnen. De Menzies wijngaard dankt zijn naam aan een bekend politicus Sir Robert Menzies, die een fervent wijnliefhebber was.

90 punten Robert Parker

rood / 2010
75 CL
€ 42,90 per fles


Druivenrassen

Cabernet sauvignon

Omschrijving en details

Traditioneel. 19 maanden rijping op nieuwe en 1 jaar oude Franse vaten, een klein deel heeft gerijpt op nieuwe Amerikaanse eiken vaten.

Dieprode kleur. In de neus aroma’s van viooltjes, zwarte olijven en een zekere mineraliteit. Intense smaak met hints van mocca en tapenade, in combinatie met pruimen. Stevige structuur en een goede balans. Deze grootse wijn heeft een frisse en lange afdronk.

Deze wijn komt volledig tot zijn recht bij smaakvolle gerechten met rood vlees en wild en in combinatie met rijke rijpe kazen. Kan nog enkele jaren worden opgelegd.