Rode wijnen

Er werden 591 wijnen gevonden die aan uw zoekopdracht voldoen.

Boekenhoutskloof Porcupine Ridge Syrah

Boekenhoutskloof Porcupine Ridge Syrah

Zuid Afrika › Coastal region › Boekenhoutskloof

De wijnen van Porcupine Ridge dragen een onderscheidend etiket, een pentekening van een stekelvarken gemaakt door de Zuid-Afrikaanse kunstenaar, Zakkie Eloff. Deze stekelvarkens bevolken de wijngaarden van Boekenhoutskloof.

rood / 2015
75 CL
€ 11,30 per fles


Druivenrassen

Syrah

Omschrijving en details

Deze wijn van Porcupine Ridge is gemaakt van Syrah in plaats van Shiraz. Dit met een reden. De wijnmaker trekt een vergelijking met de noord Rhône. De wijnen delen de rustieke smaak, het donkere fruit van wijnen als Crozes Hermitage. Combineert goed bij gegrild vlees, lekker bij de BBQ!

Boekenhoutskloof Syrah

Boekenhoutskloof Syrah

Zuid Afrika › Coastal region › Boekenhoutskloof

Naast deze slechts in geringe hoeveelheden geproduceerde paradepaardjes maakt hij onder de naam Porcupine Ridge namelijk ook een buitengewoon attractieve serie wijnen die voor een breder publiek beschikbaar is.

rood / 2010
75 CL
€ 47,40 per fles


Druivenrassen

Syrah

Omschrijving en details

De huidige wijnmaker Marc Kent heeft iets met Frankrijk. Hij gaat er minstens eenmaal per jaar op bezoek om in de noordelijke Rhône, AOC Cornas, nieuwe inspiratie op te doen. Thuis in Franschhoek heeft hij naam gemaakt met kanjers van wijnen als Boekenhoutskloof Semillon, Syrah en Cabernet Sauvignon, die stuk voor stuk tot de absolute top van Zuid-Afrika behoren. Maar Kent heeft nog meer pijlen op zijn boog.

Rijpe druiven worden vergist bij een temperatuur van 26°C en 34°C . Dit proces duurt 3 weken. Na de eerste pers gaat de wijn voor 18 maanden op houten fusten, die reeds 2 à 3 keer gebruikt zijn.
Een neus van gerookt bacon, viooltjes en venkel. Een zeer mannelijke wijn die heel elegant is. De wijn is op dit moment op dronk, maar men adviseert ten zeerste de wijn nog enkele jaren te laten rijpen op fles.

Heerlijk bij zwaardere gerechten zoals wild en gegrild vlees. Nu op dronk, maar kan tevens nog enkele jaren ouderen. Deze wijn kreeg maar liefst 90 punten van Robert Parker

Boekenhoutskloof the Wolftrap rood

Boekenhoutskloof the Wolftrap rood

Zuid Afrika › Western Cape › Franschhoek

De naam is afkomstig van de pioniers die een val voor een wolf bouwden. Tot op de dag van vandaag is er echter nog nooit een wolf gezien.

rood / 2015
75 CL
€ 8,60 per fles


Druivenrassen

Mourvèdre, Syrah, Viognier

Omschrijving en details

Traditionele rode wijn vinificatie met lange inweking van de druiven en daarna rijping op gedeeltelijk nieuwe Franse eikenhouten vaten.
Dieprood van kleur, met een robuste droge smaak van donker fruit, geroosterde koffie en cacaobonen. De smaak is sappig, vol fruit, droog en kruidig met rijpe tanines.
Lekker bij gegrild vlees, wild en stevige kazen, maar ook zonder begeleiding.

Borgo Conventi Cabernet franc Isonzo del Friuli

Italië › Friuli

rood / 2013
75 CL
€ 13,80 per fles


Druivenrassen

Cabernet franc

Boschendal 1685 Merlot

Zuid Afrika

rood / 2012
75 CL
€ 14,85 per fles


Druivenrassen

Shiraz

Boschendal 1685 S & M

Zuid Afrika

rood / 2012
75 CL
€ 14,85 per fles


Druivenrassen

Mourvèdre, Shiraz

Boschendal 1685 Shiraz

Zuid Afrika

rood / 2013
75 CL
€ 14,85 per fles


Druivenrassen

Shiraz

Botalcura Maule Valley Nebbiolo

Botalcura Maule Valley Nebbiolo

Chili › Maule Valley

rood / 2008
75 CL
€ 24,00 per fles


Druivenrassen

Nebbiolo

Brouilly Château de la Pierre

Brouilly Château de la Pierre

Frankrijk › Beaujolais › Brouilly

rood / 2011
75 CL
€ 13,70 per fles


Druivenrassen

Gamay

Brunello di Montalcino DOCG

Brunello di Montalcino DOCG

Italië › Toscane

Traditionele rode wijn fermentatie gedurende 15 tot 20 dagen op een temperatuur van 30 graden. Vervolgens vindt een lagering plaats van minimaal 24 maanden op Sloveens eikenhout. Pas 5 jaar na de oogst mag de wijn op de markt gebracht worden.

rood / 2010
75 CL
€ 33,20 per fles


Druivenrassen

Sangiovese

Omschrijving en details

Een heldere en paarsrode kleur. De geur is zeer uitdagend en warm met elementen van zwarte bessen en kersen. De smaak is vol met veel diepte en rijkheid. Het aantrekkelijke fruit wordt mooi geïntegreerd in de structuur van zachte tannines. Ook in de lengte herkent u de kwaliteit.
Drink deze wijn bij voorkeur bij roodvleesgerechten en oude kazen (Pecorino of Parmezaan).
Nu op dronk, maar zal zich nog 10 tot 15 jaar positief ontwikkelen in de fles.