Dessert wijnen

Er werden 153 wijnen gevonden die aan uw zoekopdracht voldoen.

Yalumba Museum Muscat

Yalumba Museum Muscat

Australië › Victoria › Rutherglenn

Met name de noordelijke wijngaarden van Victoria en in het bijzonder Rutherglenn staan bekend om hun hoge kwaliteit Muscat.

De druiven worden laat in het seizoen handmatig geoogst. De wijn wordt traditioneel gemaakt op dezelfde manier als Port. De gisting wordt gestopt door toevoeging van pure alcohol.

98 punten Wine Spectator

dessert
37,5 CL
€ 19,90 per fles


Druivenrassen

Muscat

Omschrijving en details

Luxueuse dessertwijn met diep tawnyrode kleur. In het bouquet herkent men bloemetjes, walnoten, koffie en complex fruit. Subtiel, mooi geïntegreerd hout en rijke kruidige smaak. Lange, zachte afdronk met een hint van sinaasappelschil. Lagering op Franse eiken vaten gedurende 7 jaar. Lekker bij desserts met chocolade en bij appeltaarten.

Zibibbo Liquoroso Nicosia IGT

Zibibbo Liquoroso Nicosia IGT

Italië › Sicilië › Nicosia

De relatie tussen de familie Nicosia en wijn begon eind 19e eeuw. Francesco Nicosia begon destijds de eerste wijnwinkel in Trecastagni. De passie voor wijn is uitgegroeid tot het zelf produceren ervan. Al jaren is Nicosia bezig met het herplanten van oude wijngaarden en het kopen van nieuwe. In 2002 kocht het bedrijf een wijngaard aan de voet van een van de kraters van de Etna. Deze wijngaard is 6 ha groot en werd herplant met locale rassen.

dessert
75 CL
€ 14,60 per fles


Druivenrassen

Zibibbo

Omschrijving en details

De wijnstokken staan aangeplant op vulkanische grond.

De oogst geschiedt volledig manueel en gebeurt eind oktober.

De druiven worden ontsteeld en zacht geperst. Fermentatie onder gecontroleerde temperaturen met regelmatig toevoegen van alcohol. Na de fermentatie rijpt de wijn nog in roestvrijstalen vaten en daarna rijping op fles gedurende 2 maanden.

De wijn is strogeel van kleur. In de neus aroma's van vijgen, abrikozen en noten. Een intense, volle, ronde smaak die lang blijft aanhouden.

Zind-Humbrecht Clos Jebsal Pinot Gris VT

Zind-Humbrecht Clos Jebsal Pinot Gris VT

Frankrijk › Alsace

dessert / 2007
37,5 CL
€ 35,00 per fles


Druivenrassen

Pinot gris