Dessert wijnen
Er werden 133 wijnen gevonden die aan uw zoekopdracht voldoen.
Hungarovin Tokaji Szamorodni dry
Hongarije › Tokaji
dessert / 1986
50 CL
€ 16,20 per fles
Druivenrassen
Furmint, Hárslevelü
Omschrijving en details
De Tokaji Szamorodni (dry) is gemaakt van Furmint- en Hárslevelü druiven, geoogst in Tokajhegyalja. Het is een stevige wijn met veel body en een prima kwaliteit. Heeft een intense geur en een karakteristiek bouquet. Heerlijk als aperitief of bij een kaasplateau.
IJsvogel Domein rood dessert
Nederland › Zuid-Holland
dessert
50 CL
€ 30,60 per fles
Druivenrassen
Marechal foch
IJsvogel Domein wit dessert
Nederland › Zuid-Holland
dessert
50 CL
€ 30,60 per fles
Druivenrassen
Johanniter, Muscat, Solaris
Johannes Zillinger Eiswein Niederösterreich BIO
Oostenrijk › Niederösterreich
dessert / 2008
37,5 CL
€ 30,10 per fles
Druivenrassen
Welschriesling
Joseph Perrier Ratafia de Champagne
Frankrijk › Champagne
dessert
70 CL
€ 32,50 per fles
La Fleur Renaissance Sauternes
Frankrijk › Bordeaux › Sauternes
dessert / 2011
37,5 CL
€ 11,90 per fles
Druivenrassen
Muscadelle, Sauvignon blanc, Semillon
Labranche Laffont Pacherenc du Vic-Bilh Doux
Frankrijk › Le Sud-Ouest › Pacherenc
dessert / 2010
50 CL
€ 17,50 per fles
Druivenrassen
Arrufiac, Gros manseng, Petit manseng
LingeWit Edelzoet Betuws Wijndomein
Nederland › Betuwe
dessert
37,5 CL
€ 15,90 per fles
Druivenrassen
Solaris
Luigi Bosca Gewürztraminer Granos Nobles
Argentinië › Mendoza
dessert
50 CL
€ 14,50 per fles
Druivenrassen
Gewürztraminer
Macvin de Jura
Frankrijk › Jura
Een galante wijn vol verleidingskracht. Toen Margaretha van Vlaanderen aan Macvin de bijnaam “Le Galant” gaf, vanwege de fluwelen smaak, gaf ze blijk van grote wijnkennis. Deze likeur wijn (zo genoemd in de Jura), is al bekend sinds de 14e eeuw en wordt gemaakt van ongegist druivensap en een derde marc (distillaat uit wijndraf). Macvin rijpt 12 maanden in eiken vaten.
dessert
75 CL
€ 26,00 per fles
Druivenrassen
Chardonnay, Poulsard, Savagnin, Trousseau
Omschrijving en details
De amber kleur, het complexe en opmerkelijke bouquet maken het tot een voorbeeldige AOC. Men proeft aroma’s van: sinaasappel, kweepeer, gekonfijte vruchten en pruimedant. Perfecte combinaties.
Liefhebbers drinken Macvin graag als aperitief, goed gekoeld. Fijnproevers drinken het graag bij een voorgerecht van fruitige meloen met een dun plakje gerookte ham uit b.v. de Haut-Jura.
Chef-koks of zeer vaardige keukenprinsessen reduceren Macvin tot een vloeibare karamel die zich schitterend laat combineren met een ganzenlever. Als dessertwijn bij een coupe vanille-ijs met karamel en rozijnen – een waar zomerfeest.