Zoekresultaten

Er werden 1279 wijnen gevonden die aan uw zoekopdracht voldoen.

Anayón Moscatel Vino de Licor

Anayón Moscatel Vino de Licor

Spanje › Cariñena

dessert
50 CL
€ 19,80 per fles


Druivenrassen

Moscatel alexandrie

André Daguin La Colombelle

André Daguin La Colombelle

Frankrijk › Le Sud-Ouest › Gascogne

wit / 2017
75 CL
€ 6,30 per fles


Druivenrassen

Colombard, Listan, Ugni blanc

Omschrijving en details

Een frisse, levendige en soepele smaak met elementen van exotisch fruit, perzik en wat banaan. De afdronk is verrassend lang.

Anselmann Cabernet blanc

Anselmann Cabernet blanc

Duitsland › Pfalz

wit / 2013
75 CL
€ 9,40 per fles


Druivenrassen

Cabernet blanc

Anselmann Dornfelder Beerenauslese

Anselmann Dornfelder Beerenauslese

Duitsland › Pfalz

dessert / 2003
37,5 CL
€ 24,00 per fles


Druivenrassen

Dornfelder

Antinori Bramasole Syrah DOC

Antinori Bramasole Syrah DOC

Italië › Toscane › Cortona

rood / 2009
75 CL
€ 45,00 per fles


Druivenrassen

Syrah

Antinori Vie Cave Fattoria Aldobrandesca Malbec

Italië › Toscane › Maremma

rood / 2012
75 CL
€ 23,50 per fles


Druivenrassen

Malbec

Apetlon Gold TBA Burgenland

Apetlon Gold TBA Burgenland

Oostenrijk › Burgenland

dessert / 2005
37,5 CL
€ 20,20 per fles


Druivenrassen

Chardonnay, Welschriesling

Argentiera Poggio ai Ginepri Bolgheri DOC

Argentiera Poggio ai Ginepri Bolgheri DOC

Italië › Toscane › Bolgheri

rood / 2019
75 CL
€ 13,50 per fles


Druivenrassen

Cabernet sauvignon, Merlot, Syrah

Argiolas Cannonau di Sardegna Costera DOC

Argiolas Cannonau di Sardegna Costera DOC

Italië › Sardinië

De Cannonau is directe familie van de Spaanse Garnacha, de druif die in het Franse Rhône-gebied als Grenache zijn oorsprong vindt.

rood / 2018
75 CL
€ 14,50 per fles


Druivenrassen

Cannonau, Carignano, Muristellu, Pascale

Omschrijving en details

Op ongeveer 20 kilometer ten noorden van Cagliari rond de plaatsen Serdiana, Senorbi en Selegas bevinden zich de wijngaarden van het Wijnhuis Antonio Argiolas. Het zachte klimaat in combinatie met de vruchtbare bodem maken het leven en de wijnen hier zeer aangenaam. Het wijnhuis wordt geleid door Antonio Argiolas, een man die de tachtig inmiddels is gepasseerd. Hij wordt bijgestaan door z'n beide zoons Franco en Peppetto.

De geschiedenis van deze variant gaat eveneens terug tot de Spaanse veroveraars, die hem hebben meegenomen naar Sardinië. Hij heeft hier zijn plek helemaal gevonden en levert krachtige, volle en smakelijke wijnen op. Voor extra complexiteit wordt hij aangevuld met kleine hoeveelheden andere druiven. Na de oogst gisten de druiven ongeveer twee weken op de schillen, waarbij door regelmatig overpompen kleur en zachte tannines aan de wijn worden gegeven. De “finishing touch” wordt gegeven door een rijping op eikenhouten vaten.

Mooie rijpe geur met aroma's van kruiden en bosvruchten, met aantrekkelijk vanille, rijp zwart fruit, rijpe kersen en confiture.

Een volle smaak, stevig, op jonge leeftijd nog wat tannines, die rijp en romig van karakter zijn, een wijn die overtuigt door zijn breedte en complexiteit.

Past goed bij hoofdgerechten met geroosterd vlees, vooral smakelijk bij lamsvlees, maar combineert ook goed bij stevige pasta's.

Argiolas Isola dei Nuraghi 'Serra Lori'

Argiolas Isola dei Nuraghi 'Serra Lori'

Italië › Sardinië

Dit is een mooie complexe rosé, die wordt gemaakt van wel zes verschillende inheemse druiven, met het accent op de Bovale, de Monica en de Pascale. De andere druiven zijn slechts in kleine hoeveelheden toegevoegd.

rose / 2013
75 CL
€ 10,10 per fles


Druivenrassen

Bovale, Cannonau, Carignano, Malvasia nera, Monica, Pascale

Omschrijving en details

Door de ervaring van Antonio Argiolas en de moderne visie van z'n zoons krijgen de wijnen van Argiolas een bijzondere smaak. Vinificatie van de inheemse druivenrassen als Cannonau en Monica vindt tegenwoordig op een moderne wijze plaats. Argiolas bezit wijngaarden in verschillende DOC gebieden en produceert zowel droge witte, rose als rode wijnen.

De wijn krijgt een lichtroze kleur door een korte gisting op de schillen, gedurende ongeveer drie tot vier uur. Een deel van de druiven ondergaat een korte koolzuur gisting (macération carbonique), om extra fruit aan de wijn te geven. De verdere gisting vindt plaats op 16°C, zodat de wijn al zijn fruit behoudt, essentieel om een smakelijke droge rosé te maken.

Delicate aroma's van framboos en kersen, heerlijk geurig met bloemen en bosbessen.Een fruitige aanzet, lekker sappig, een mooie milde droge smaak, ook met weer een heel eigen stijl.
Lekker stevig met wat kruiden, wat rinsigheid en een opwekkend, duidelijk bittertje in de finale; een perfecte eetrosé.

Combineert goed als aperitief, bij antipasti, pastagerechten, salades lichte vleesgerechten met wit vlees, zoals kip, kalkoen of kalfsvlees.